Status

November – Sinterklaas

Ik zag dat ik vorige maand vergeten ben om mijn maandthema af te maken. Er had nog een blogje moeten komen over het garen. Maar dat ga ik nu niet meer doen. Dat komt dan een volgende keer wel weer. Ook deze maand ga ik het iets anders doen. Ik ga alles in 1 blogje proppen en dat is misschien wat gemakkelijk. Maar aanstaande zaterdag komt Sinterklaas al aan en als je nog langer wacht met beginnen aan projectjes is de Goed Heiligman alweer het land uit.

Sinterklaas dus. Wat voor haaksels zijn er allemaal te maken voor de Goed Heiligman?!

Deze gehaakte stoomboot met Sinterklaas en zwarte piet is toch te schattig voor woorden? Deze ga ik zeker opslaan om over een aantal jaar zelf te maken.

Wil je een grotere Sint en Piet? Dan is dit patroon misschien iets voor je. Ik vind ze erg goed gelukt. Zelfs de staf klopt en Piet heeft een mooi zakje voor de pepernoten.

Ook Wolplein doet mee aan Sint en Piet haken. In 2013 kwamen zij met deze knuffeldoekjes. 

En dit jaar hebben zij een deurkrans gemaakt. Geen standaard Sinthaaksel maar wel leuk om je huis en voordeur Sintproof te maken. Ik zou denk ik alleen de letters weglaten en hier iets anders sint gerelateerd opmaken, zoals een staf, kruidnoten of misschien een klein gehaakt paardje of schoen.

Deze haaksels zijn denk ik het beste te maken met dun garen dat normaal ook voor Amigurumi gebruikt wordt. Ik gebruik daar vaak Phildar Cotton 3 en Catania voor. Maar Annell en Scheepjes hebben ook mooie dunne garens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s